Dom naroda

Hrvati predstavili prijedlog trećeg tv-kanala

Vijesti / Flash | 12. 07. 2017. u 13:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u srijedu je u parlamentarnu proceduru dostavio Prijedlog zakona o Javnom radio-televizijskom sustavu Bosne i Hercegovine.

''Predloženi zakon ustroja Javnog RTV sustava u bosanskohercegovačkom pluralnom javnom i medijskom prostoru čini prisutnim, vidljivim i prepoznatljivim javnosti tri konstitutivna naroda, dva entiteta i sve građane Bosne i Hercegovine. Ovaj prijedlog stoga efikasno rješava sve bitne probleme s kojima se susreće postojeći Javni RTV sustav Bosne i Hercegovine." navodi se u priopćenju iz Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Prema prijedlogu, RTV F BiH 2 imao bi sjedište u Mostaru, a kao izvor financiranja navodi se proračun Federacije, županija, gradova i općina s udjelom od 30 posto ukupnog proračuna tv-kanala. Uz to, kanali bi se financirali i od tv-pretplate, a RTVFBiH 2 bi od ukupnog iznosa uplaćene pretplate dobio 15 posto.

''Program RTVFBiH 2 emitira se, u pravilu, na hrvatskom jeziku i s programskim sadržajima koji afirmativno kontiraju i reproduciraju nacionalni i kulturni identitet Hrvata u BiH i čine ga prisutnim, vidljivim i prepoznatljivim u bh pluralnom javnom i medijskom prostoru, te afirmiraju programske sadržaje namijenjene najširoj publici, svim javnostima i svim građanima Federacije BiH kao zasebnoj javnosti, čineći tu javnost prisutnom, vidljivom i prepoznatljivom u bh pluralnom javnom i medijskom prostoru'', navodi se, između ostalog, u prijedlogu.

Kopirati
Drag cursor here to close