Zasjedanje

HNS odredio prioritete

Vijesti / Flash | 18. 04. 2017. u 11:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prioritet je izborni zakon, odmah nakon toga će ići zakon o Javnom RTV sustavu, tu imamo i zakon od državnim službenicima, pripadnosti javnih prihoda te zakon o restituciji. Idemo s prijedlozima za koje vjerujemo da imaju apsolutnu mogućnost da prođu parlament'', rekao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a obraćajući se novinarima tijekom 17. sjednice Predsjedništva HNS-a, koja se održava u Mostaru.

Rekao je kako ne misli da će ovim izbornim zakonom išta riješiti doli imati mir u sljedećih 18 mjeseci.

''Nama suštinska promjena treba kroz promjenu Ustava BiH'', rekao je Čović.

Rekao je kako HNS razmatra teme i aktivnosti koje će pokrenuti kako bi se set zakona na svim razinama vlasti našao u parlamentarnim procedurama.

''Imamo usuglašen stav svih članica HNS-a i vjerujem kako ćemo sutra bar na razini BiH imati inicijative, a u ovom tjednu i na razini entiteta'', rekao je.

Što se tiče Izbornog zakona, naglasio je kako on će biti na koordinaciji svih hrvatskih stranaka i zastupnika i ministara u Vijeću ministara.

''Više nema prolongiranja suštinskih stvari. Došlo je vrijeme da stavimo to na dnevni red daleko od izborne kampanje iako su neki već ušli u kampanju'', rekao je, između ostalog Čović.

Stav HNS-a o izmjenama Izbornog zakona BiH koji je već ranije prezentiran javnosti, u parlamentarnu proceduru uputit će klubovi HNS-a u Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u sljedećih pet, šest dana.

Predsjedništvo HNS-a ništa nije mijenjalo od ranijih prijedloga. Na danas održanoj sjednici prezentiran je jasan koncept kako HNS misli da treba udovoljiti odluci Ustavnog suda BiH i konstitutivnosti naroda.

Također je kazano kako bi se najdalje do kraja travnja u proceduru poslalo nekoliko zakonskih rješenja, pored izmjena Izbornog zakona, pri čemu će HNS nastojati dobiti podršku predstavnika drugih naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close