Obrat u Hrvatskoj

HNS će koalirati s HDZ-om i traži tri ministarstva

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 18:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središni odbor HNS-a donio je odluku da će koalirati sa HDZ-om. Sjednica Središnjega odbora HNS-a počela je u 17 sati, a raspravljao je dvadesetak minuta o lokalnim izborima.

"Središnji odbor nije prihvatio odluku Predsjedništva, 78 glasova je bilo "ZA" da se ide u pregovore s HDZ-om na temelju platforme koju smo iznijeli, nakon razgovora s njima ćemo znati puno više. Ne znači da će ishod biti pozitivan, ovo ne znači koaliciju, moramo se dogovoriti.

Ovo je prvi korak s naše strane, večeras ili sutra ćemo o drugom koraku razgovarati. Mi smo predložili 3 ministra svoja, očekujemo da to prihvati HDZ. Ministarstvo obrazovanja, prof. Blaženka Divjak bi bila ministrica, to znači i odlazak Barišića. Potom, Ranko Marijan bi bio ministar pravosuđa, a ja (op.a. Štromar) ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade. Ja nisam izdao naše birače, želimo dobro Hrvatskoj, želimo otvoreno društvo, ako to ne prihvate u HDZ-u, nećemo nikoga prevariti, ako prihvate, birači će vidjeti da radimo dobro. To bismo željeli, i da se vrati Jokić na čelo kurikularne reforme", kazao je Štromar novinarima o glasanju.

Vesna Pusić je izjavila kako ovu odluku neće podržati te će zbog toga biti izbačena iz stranke.

Anka Mrak Taritaš prethodno je najavila da će u slučaju koalicije s HDZ-om napustiti stranku.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak dao je ostavku nakon što je Predsjedništvo stranke sinoć odlučilo da neće u koaliciju s HDZ-om. Održao je govor na Središnjem odboru HNS-a i pobrao dug i snažan aplauz.

Kopirati
Drag cursor here to close