Kriza vlasti

Hercegbosanska kriza zapela u šumama

Vijesti / Flash | 16. 01. 2017. u 11:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve je, nažalost, još na starim pozicijama i koliko mi je poznato, do sad nije razgovarano s ciljem prevladavanja problema'', rekao je premijer Hercegbosanske županije Draško Dalić.

Naime, krizi vlasti u ovoj županiji ne nazire se kraj, navodi Oslobođenje dodajući kako su problemi s kraja prošle godine aktualni i danas te da do danas nije urađeno ništa kako bi se stavovi HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA približili.

Dalić navodi kako se u novoj godini nije uradilo ništa na smirivanju strasti nakon nedavnog ulaganja vitalnog nacionalnog interesa od SNSD-a I SDA.

''SNSD i SDA su potpisali sporazum o uspostavi vlasti u našoj županiji, a pozivanje na spomenuti sporazum glede Šuma Hercegbosanskih je njihovo legitimno pravo'', rekao je Dalić Oslobođenju.

Dodao je kako spomenute stranke u ovoj županiji do sada nisu zaobilažene.

''Ovoga puta nisu kontaktirani za neke aktivnosti i vjerojatno se zbog tog smatraju izigranim. Ima SNSD i svoje unutarnje probleme. Od ranije vam je poznato da je unutar njihove županijske organizacije došlo do podjela pa kasnije i osnutka nove stranke'', rekao jete pozvao koalicijske partnere da se uskoro dogovara te pokuša iznaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane.

''Moramo biti pametniji na sve tri strane, sjesti i na zadovoljstvo svih postići dogovor'', rekao je.

Naime, problem vlasti u HBŽ nastao je nakon imenovanja Skupštine Šumskog gazdinstva Šume Hercegbosanske. SNSD, a kasnije i SDA, pozvali su na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa što su i HDZ-u BiH doživjeli kao '' pokušaj paraliziranja financijskog sustava županije''.

Predsjednik Kluba Srba u Skupštini HBŽ-a Drago Puzigaća je za Oslobođenje rekao kako je HDZ Bih mimo zakonskih procedura Skupštini dostavio prijedlog u kojem su zaobiđeni Srbi i Bošnjaci. Ponovio je kako bez ikakvog obrazloženja narušena kompletna procedura kao i da ništa nije rađeno u skladu sa zakonom i koalicijskim sporazumom.

''HDZ je radio po svom i svojevoljno imenovao opunomoćenike bez znanja i suglasnosti SNSD-a i SDA'', rekao je Puzigaća.

Kopirati
Drag cursor here to close