Između ostalog

Herceg obećao spašavanje mladih i obitelji u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 23. 03. 2017. u 10:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Među prioritetima Vlade svakako su pronalaženje rješenja za zaustavljanje sve prisutnijeg trenda odlaska mladih i obrazovanih ljudi i s tim povezano snažnije privlačenje zdravih investicija na naše područje, ali i stvaranje boljih uvjeta za obrazovanje, kulturu i šport. Na kraju, iako ne manje bitno, kao socijalno osjetljivo društvo želimo pronaći rješenja kako da na najbolji način skrbimo i o onima koji su u stanju potrebe'', rekao je intervjuu za Hrvatski medijski servis premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg u.

Naveo je kako je obveza Vlade da nastavi stvarati okruženje u kojem će biti više prostora za realiziranje dobrih gospodarskih ideja jer je gospodarstvo ključni pokretač svih drugih aktivnosti u Županiji.

Dodao je kako će Vlada nastaviti nekoliko vrlo značajnih projekata.

''Podsjetit ću kako smo nedavno okončali prvu fazu projekta energetske učinkovitosti kroz koji smo obnovili sedam javnih objekata u HNŽ za što smo izdvojili oko 5 milijuna KM. Taj projekt nastavljamo i u ovoj godini, a naš je dugoročni cilj obnoviti zgrade svih javnih institucija u Županiji, iz oblasti zdravstva, obrazovanja, unutarnjih poslova i pravosuđa'', rekao je i dodao kako očekuje usvajanje nekoliko strateških dokumenata ''bez kojih nema ozbiljnih promišljanja o snažnijem gospodarskom razvitku''.

''Tu prije svega mislim na Prostorni plan i Strategiju razvitka HNŽ-e. Uz te očekuje nas i jako puno drugih izazova u obrazovanju koje treba prilagoditi potrebama tržišta rada, kulturi, ali i drugim segmentima života. No čvrsto sam uvjeren kako tim kojem sam na čelu ima znanja i spremnosti učiniti snažne iskorake'', rekao je Herceg.

Rekao je kako je problem odlaska mladih i nedostatak posla uistinu ozbiljan problem te da se mora još ''dosta toga uraditi na stvaranju povoljnog okruženja za gospodarska ulaganja i razvitak jer to jedino jamči ostanak mladih na ovim prostorima''.

''Moramo se dodatno angažirati na otklanjanju administrativnih barijera i donošenju propisa koji će doprinijeti unapređenju poslovnog ambijenta u HNŽ-e i olakšati investiranje. Nove su investicije jamac otvaranju novih radnih mjesta i samo tako moći ćemo smanjiti trend odlazaka'', rekao je.

''Mjere koje možemo konkretno poduzeti uvijek ovise o ukupnom financijskom stanju. Budući da je ono značajno bolje nego kada smo preuzeli Vladu, naša je namjera do kraja ove godine usvojiti Zakon o zaštiti obitelji s djecom, kroz koji ćemo definirati neka prava koja do sada nisu postojala. Također, vjerujem kako će ukupna zalaganja koja činimo u poticanju gospodarskog rasta bar donekle zaustaviti trend odlazaka a time i depopulaciju HNŽ-e'', rekao je, između ostaloga, Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close