OSBiH

Helikopter stiže u Jablanicu gasiti požar

Vijesti / Flash | 26. 06. 2017. u 06:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz FOC Sarajevo jutros je stigla obavijest, da je helikopter OS BiH je poletio prema Jablanici i da će u tijeku dana biti angažiran na izviđanju i gašenju požara.

Inače, tijekom petka, subote i nedjelje na planini Čvrsnici je aktivan požar, te gori borova šuma. Zbog nepristupačnosti terena gašenje je nemoguće sa zemlje i potrebna intervencija Oružanih snaga BiH za angažiranje helikoptera, javlja Operativni centar Civilne zaštite HNŽ-a.

Zahtjev za angažiranje helikoptera potpisan od direktora KUCZ Eugena Ćubele, upućen je u FOC CZ u Sarajevo u 11:30 sati a zahtjev je odobren u 17:15 sati.

''Oružane snage BiH iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Pukovnije zračnih snaga i protivzračne odbrane uputile su jedan helikopter Mi8-MTV za pružanje pomoći tijekom elementarne nepogode - gašenje požara u općini Jablanica. S obzirom na to da je lokalitet požara nepristupačan, a radi se o velikom šumskom požaru – borovoj šumi na obroncima planine Čvrsnice u rejonu Boračkog jezera iznad regionalnog puta 3-419 Jablanica – Posušje, helikopter će tijekom dana biti angažiran na izviđanju i gašenju požara na navedenoj lokaciji. U zavisnosti od stanja na požarištu, Oružane snage BiH će biti u pripravnosti i spremne da nastave pružanje pomoći civilnim organima vlasti u gašenju požara u BiH'', priopćile su Oružane snage.

Podsjetimo, požar je na lokalitetu donje Čvrsnice, izbio u petak u večernjim satima, uslijed udara groma.

Kopirati
Drag cursor here to close