Svi očekuju kišu

Helikopter gasi Ruište, gori na pet lokacija

Vijesti / Flash | 01. 09. 2017. u 16:02 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter Oružanih snaga u petak djeluje na Ruištu, pokušavajući zaustaviti širenje vatrene stihije.

''Požar se razbuktao na potezu između Orlinke i Herceg vrela, spustio se preko Porina, gdje se stijenama prebacuje ispod Vučjeg kuka i vraća nazad na Ruište, iznad Snježne kuće. Helikopter gasi taj požar ispod Vučjeg kuka, i nadamo se da će uspjeti zaustaviti požar da se širi dalje'', rekao je u izjavi za Bljesak.info Edin Bešić, v.d. direktora Šumarstva srednjeneretvanskog.

Drugi požar, kako kaže, gori u reonu Prekača - Šatorine, a požar se razbuktao u borovoj kulturi i jednim dijelom se spustio na put Rujište - Zijemlje.

''Danas su na tom području djelovali radnici Šumarstva srednjeneretvanskog, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ruište i došla je cisterna Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar. Požar uz put se sanirao'', kaže Bešić, dodajući da gori i u reonu Dabića poljane, što znači da je požar prešao i na veće područje općine Konjic i jednim krakom ide prema Boračkom jezeru, a drugim krakom se uvlači ide prema Prenju odnosno Sivadijama.

Gori požar i u Vilinom klancu u pravcu Bijele vode, kaže Bešić, navodeći da je aktivan i još jedan manji požar neposredno iznad vikendica na Rušitu.

Vatrena  stihija zahvatila je veliki dio Ruišta, a sve s nestrpljenjem gledaju u nebo i nadaju se kiši, koja je najavljena u subotu.

Kopirati
Drag cursor here to close