Strah i nervoza

Helez: SDA i HDZ svojim izmjenama Izbornog zakona žele ostati na vlasti i slobodi

Vijesti / Flash | 09. 03. 2017. u 09:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predložene izmjene Izbornog zakona od strane HDZ BiH uz blagu, gotovo beznačajnu reakciju SDA, dokaz su straha i nervoze unutar redova dva najdugovječnija vladajuća politička aktera u novijoj povijesti naše zemlje, smatra Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, priopćeno je iz ove stranke.

Iz SDP-a navode kako je danas, više nego ikada, jasno da "SDA i HDZ BiH jedino izmjenama Izbornog zakona po njihovim željama mogu ostati na vlasti, a očito i na slobodi."

''Ponašanje i karakteristike vladavine ovih političkih bračnih partnera, možda i najbolje objašnjavaju zašto je toliko bitno nacionalnim ekskluzivitetom na vlast osigurati sudjelovanje u njoj. Zanimljivo je da nikada do sada, niti jedna, niti druga stranka nisu bile zagovornici konkretne borbe protiv kriminala i korupcije, a čak urijetko i deklarativne'', tvrdi se u priopćenju potpredsjednika SDP-a.

Helez od SDA i HDZ BiH traži da, kako se navodi, objasne građanima ove zemlje koliko su kapitalizirali svoju više desetljetnu ''brigu za nacionalne interese'', dok su časni i pošteni ljudi odlazili iz ove zemlje.

''Kako je moguće da su se siromašenjem ove zemlje istovremeno nagomilavali bankovni računi i imovina pojedinaca? Mnogo je gospodarskih giganata nestalo pljačkaškom privatizacijom, a desetine tisuća poštenih radnika završili su na rubu ekstremnog siromaštva. Tim ljudima treba objasniti kako ih je zadesila ta sudbina'', stav je Heleza, koji se navodi u priopćenju za javnost SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close