Zbog škole

HDZ Kiseljak: Načelnik Općine napadnut pred djecom

Vijesti / Politika | 01. 09. 2017. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedništvo Općinskog odora HDZ BiH Kiseljak povodom nemilih događaja na tzv. sastanku Vijeća roditelja OŠ Kiseljak 1 – Bilalovac, oštro osuđuje konstantu politizaciju svakog početka nove školske godine od strane Općinskog odbora SDA u općini Kiseljak'', navodi se u priopćenju za javnost Općinskog odbora HDZ-a BiH Kiseljak.

Naime, sastanak je održan povodom najave bojkota nastave djece koja školu pohaćaju po bosanskom nastavnom planu a zbog nemogućnosti korištenja dvorane za tjelesni odgoj.

U kisaljačkom HDZ-u navode kako smatraju da je krajnje nekorektno i neprihvatljivo da na jednom takvom sastanku, legalno i legitimno izabranom načelniku svih naroda i građana općine Kiseljak, budu izračene brojne uvrede i ispolitizirane poruke od strane sudionika skupa na kojem su između ostalih bili i glavni imam Kenan ef. Bajrić inače i predsjednik Vijeća roditelja te direktor škole Nermin Merhemić koji je i predsjednik Medžlisa IZ Kiseljak.

''To vrijeđanje načelnika Općine g. Mladena Mišurića Ramljaka je išlo do te mjere, da je njemu osobno, a i narodu kojeg predstavlja, uskraćeno da se smatraju Hrvatima te poručeno da kao takvi, mogu jedino ići u Hrvatsku! Isto tako, oštro osuđujemo što su na jednom takvom skupu, koji je u potpunosti ispolitiziran, bila nazočna i školska djeca koja su sve to morala slušati'', navodi se.

Općinski odbor HDZ BiH Kiseljak u priopćenju navodi kako čvrsto stoji iza načelnika Mišurića - Ramljaka i u potpunosti podržava sve ono što on i Općinsko vijeće Kiseljak čine sukladno svojim mogućnostima glede poboljšavanja uvjeta rada u svim školama na području općine Kiseljak, premda ova oblast i nije njihova nadležnost.

''Neprihvatljivo je da hrvatski narod u BiH, kao jedan od konstitutivnih i dalje mora trpjeti ovakve napade i negiranje njegove opstojnosti. Nadamo se kako će nadležne institucije pronaći krivca i za javno poticanje bojkota nastave ne u jednoj, nego u sve četiri škole koje rade po bosanskom planu na području općine Kiseljak'', navodi tamošnji HDZ.

Na nastavu 4. rujna u Osnovnu školu Kiseljak 1, koja radi po bosanskom planu i programu, neće doći učenici bošnjačke nacionalnosti zbog nerješavanja problema koji traje još od 2001 godine.

Direktor ove škole Nermina Merhemića proslijedio je priopćenje Vijeća roditelja u kojem se navodi da djecu neće slati u školu.

''Za razliku od bošnjačkih đaka, prostor u sali nije sporan kada su u pitanju đaci koji pohađaju nastavu po hrvatskom nastavnom planu i programu. lz toga se može da za hrvatsku djecu ima mjesta u dvorani, a za bošnjačku ne'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close