naša stranka

HDZ je posljednje utočište za SDA

Vijesti / Flash | 15. 06. 2017. u 11:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zastupnici HDZ -a pokazali su, po tko zna koji put, da su oni posljednje utočište SDA, i obratno, u trenucima kada na površinu ispliva sav nerad njihovih kadrova, kao što se u ovom slučaju desilo s generalnom direktoricom KCUS-a iz redova SDA. HDZ je ovom prilikom pokazao da je spreman podržati ne samo svoje, već i sve tuđe stranačke kadrove, koji svojim neradom i neodgovornošću su spremni da podrivaju i uništavaju ključne institucije za ovo društvo'', objavio je u priopćenju za javnost glavni tajnik Naše stranke Albin Zuhrić.

Naveo je kako su zastupnici HDZ-a BiH stali rame uz rame sa SDA na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH i blokirali inicijativu za smjenu generalne direktorice Kliničkog univerzitetskog centra Sebije Izetbegović.

Dodao je da je "indikativno jačanje savezništva između SDA i HDZ, u kontekstu sve češćih izjava zvaničnika SDA, počev od predsjednika te stranke Bakira Izetbegovića".

''SDA je više puta u svojoj povijesti pokazala da je spremna uraditi izuzetno štetne stvari za državu Bosnu i Hercegovinu i njezine građane, samo da bi zadovoljila novčane i druge ambicije svojih kadrova. U situaciji gdje su politike, koje podrivaju suverenitet i integritet BiH, preuzele inicijativu i nameću konstantno separatističke zahtjeve, jedna od najvećih opasnosti za državu je SDA, sa svojom korumpiranošću i neodgovornošću, i svojom idejom da BiH nije multietnička, sekularna i europska država u kojoj važi načelo pravne države i jednakosti pred zakonom, već klerikalno-korumpirani zbir pet-šest osiromašenih kantona, u kojima vladaju SDA-ovi lokalni šerifi'', tvrdi Zuhrić u priopćenju.

Zuhrić kaže da je nezadovoljstvo među građanima postojećim stanjem sve veće i da su radikalne promjene izvjesne već iduće, 2018. godine "kada će se na izborima artikulirati jasna politička vizija europske budućnosti BiH nasuprot nacionalističkoj prošlosti i koruptivnoj i neodgovornoj praksi trenutno vladajućih elita".

Kopirati
Drag cursor here to close