Krišto

HDZ BiH nije ni za ni protiv zahtjeva za reviziju

Vijesti / Flash | 04. 03. 2017. u 08:07 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto izjavila je da ova stranka nije bila ni za ni protiv podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

"HDZ BiH želi i bori se da se odluke donose konsenzusom kroz institucije vlasti bez obzira na to o čemu ili kome je riječ. Povlačenje bilo kakvih poteza u BiH bez konsenzusa u odlučivanju nije dobro za odnose u BiH ni za njen evuopski put, pa ni njeno funkcioniranje", istaknula je Krišto.

Ona je za Hrvatski medijski servis ocijenila da su politička situacija u BiH i funkcioniranje vlasti dosta složeni i bez podnošenja zahtjeva za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde.

Krišto, koja je i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, smatra da je upitno održavanje izbora 2018. godine ako ne bude izmjena Izbornog zakona BiH.

"U slučaju da ne dođe do izmjena Izbornog zakona BiH, moguće je dovesti u pitanje održavanje izbora 2018. godine. Ono što mogu reći iz dosadašnjih razgovora jeste da od drugih političkih predstavnika, izuzev deklarativnog stava, nije baš ostavljen dojam da se želi nešto konkretno napraviti i promijeniti", rekla je Krišto.

Kopirati
Drag cursor here to close