Ratni zločin

Haški tribunal opet odbio Mladićev prigovor na optužnicu

Vijesti / Flash | 24. 02. 2017. u 22:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haški tribunal odbio je danas da ponovo razmatra, već odbijeni prigovor obrane Ratka Mladića na optužnicu kojom se tereti za ratne zločine u BiH, priopćeno je iz tog tribunala.

Istom odlukom sudsko vijeće je odbilo dozvoliti Mladićevoj obrani da uloži žalbu na tu odluku Žalbenom vijeću tribunala, prenosi agencija Tanjug.

U prigovoru na optužnicu, branitelji Ratka Mladića tvrdili su u listopadu prošle godine da je 106 incidenata u optužnici navedeno "nejasno" u pogledu vremenskog razdoblja u kojem su se dogodili, broja žrtava, lokacija i identiteta počinitelja, poprišta zločina, kao i da je "optužnica propustila da u dovoljnoj mjeri identificira počinitelje" zločina.

Obrana je tada tražila od raspravnog vijeća da te dojelove optužnice proglasi "manjkavim" i da ih ne razmatra prilikom donošenja presude Mladiću, nekadašnjem zapovedniku Vojske Republike Srpske.

Taj prigovor sudije su odbacile u studenom prošle godine, uz obrazloženje da nije podnijet na vrijeme, već gotovo pet godina poslije preciziranja važećeg optužnog akta.

Mladić je je nakon višegodišnjeg bjekstva bio uhićen u Srbiji i izručen u Haagu u svibnju 2011. godine. Suđenje mu je počelo u svibnju 2012. godine, a okončano u prosincu prošle godine. Prvostupna presuda treba bi mu biti izrečena do studenog 2017., a čeka je u pritvoru haškog tribunala.

Kopirati
Drag cursor here to close