Izjasnio se da nije kriv

Grude: Potvrđena optužnica zbog nesreće sa smrtnim ishodom

Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2017. u 12:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potvrđena je optužnica protiv 20-godišnjeg optuženika Marka Braćića koji je skrivio prometnu nesreću u lipnju 2016. godine u mjesto Sovići - Most kod Gruda u kojoj je poginuo 22-godišnji motociklist J.B..

''Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podignutu protiv Marka Braćića (20) zbog kaznenog djela Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 4 u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332 st. 3 Kaznenog zakona F BiH'', izjavio je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Braćiću prijeti kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina

Optuženiku Marku Braćiću stavlja se na teret da je 16. listopada 2016. godine, oko 17.00 sati u mjestu Sovići – Most, općina Grude, upravljajući svojim osobnim vozilom marke Golf, prilikom uključivanja s lokalne ceste obilježene znakom ''STOP'' na magistralnu cestu M-6 Gorica – Grude, oduzeo pravo prvenstva prolaza motociklu marke Kawasak kojim je upravljao J.B., jer se prethodno nije uvjerio da se može uključiti na magistralnu cestu bez opasnosti za druge sudionike u prometu, već je olako držao da će i na taj način vožnju uspješno obaviti, u čemu nije uspio, uslijed čega je došlo do sudara njegovog vozila s motociklom, kada je J.B. zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

''Dakle, optuženiku se stavlja na teret da se sudjelujući u prometu na cestama nije pridržavao prometnih propisa i time tako iz nehaja ugrozio javni promet, da je doveo u opasnost život ljudi, posljedicom čega je jedna osoba smrtno stradala'', objašnjava Aničić za Bljesak.info.

Prilikom izjašnjenja o krivnji optuženik Marko Baćić pred Općinskim sudom u Ljubuškom izjasnio se da se ne osjeća krivim za kazneno djelo koje mu se optužnicom Tužiteljstva ŽZH stavlja na teret.

Presudom od 22. ožujka 2023. godine na Županijskom sudu u Širokom Brijegu, Marko Bračić oslobođen je optužbi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close