Uhićenja

Granični policajci uhitili sedam osoba zbog teških krađa, ratnog zločina ...

Vijesti / Crna Kronika | 31. 05. 2017. u 11:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 31., 30. i 29. svibnja 2017. godine na graničnim prijelazima pri ulasku u BiH su lišili slobode sedam osoba na osnovi raspisanih tjeralica.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum slobode lišen je V. O. (1993.) nakon što je utvrđeno da ga potražuju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zbog kaznenog djela 'Razbojništvo' i Osnovni sud u Sokocu zbog 'Krađe'. Službenici Postrojbe granične policije Hum su predali bh. državljanina pripadnicima MUP-a RS.

Službenici PGP Aerodrom Sarajevo su lišili slobode D. M. (1985.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Bh. državljanin je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Stockholma i bit će predat nadležnom tijelu.

Prethodno su službenici ove Postrojbe na letu iz Beča lišili slobode A. H. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela 'Izazivanje opće opasnosti' i Općinski sud u Živinicama zbog 'Teške krađe'. Bh. državljanin je predat službenicima Sudbene policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na MGP Vardište slobode je lišen V. B. (1961.), državljanin Republike Srbije. Službenici PGP Višegrad graničnim provjerama su utvrdili da je za njim Interpol Zagreb raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Zločin protiv čovječnosti'. V. B. predat je službenicima Sudbene policije Suda BiH.

Službenici PGP Brčko su lišili slobode Ž. M. (1994.) nakon što je utvrđeno da je za njim MUP RS-a raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje novca'. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na MGP Brčko i predat službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a RS.

Na MGP Kamensko slobode lišen je M. Š. (1963.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog kaznenih djela 'Šumska krađa' i 'Krađa'. Službenici PGP Kamensko su predali bh. državljanina pripadnicima Sudbene policije Livno.

Službenici PGP Aerodrom Tuzla na letu iz Dortmunda su lišili slobode H. Š. (1970.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Tuzlanske županije raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Državljanin BiH je predat službenicima Odjeljenja sudbene policije sudova u Tuzlanskoj županiji, navedeno je u izvješću iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close