Europski put

Građani su svjesni da je put dugačak

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 09:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Zajedničke komisije za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović je danas u Sarajevu, prije početka konferencije posvećene dvogodišnjici stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i Europske unije izjavio novinarima da je namjera da se objedini sve što je učinjeno u ove dvije godine nakon što je Sporazum stupio na snagu.

''Mi smo, čini mi se, puno toga učinili u ove dvije godine i po izvješću kojeg ste imali prigodu ranije čuti od Europske komisije'', kazao je Lovrinović, dodajući da je postignut određeni napredak.

Nadamo se, istaknuo je, da ćemo do konca godine ili početkom iduće godine dobiti taj status, a "negdje sredinom iduće godine možda doći u poziciju da otvaramo određena poglavlja''.

Šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore je izjavio novinarima da BiH mora ispuniti uvjete, a najbolji način za to je reformskim putem koji je jedini put naprijed za BiH.

''Svi su svjesni, posebno građani BiH, da je taj put veoma dugačak. Morate biti uvjereni da je Misija OSCE u BiH partner i svih institucija i svih građana ove zemlje'', istaknuo je Moore.

Naime, u Sarajevu je jutros u organizaciji Zajedničke komisije za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH, počela konferencija posvećena dvogodišnjici stupanja na snagu SSP-a između BiH i EU.

Kopirati
Drag cursor here to close