VMBiH

Građani ponudili 395 odgovora na 35 pitanja iz Upitnika EK

Vijesti / Flash | 28. 02. 2017. u 15:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH primilo je k znanju Izvještaj Direkcije za europske integracije o poduzetim i preostalim aktivnostima u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije (EK), koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH.

U Izvještaju se navodi da je do 31. siječnja prošle godine u informacijski sustav unesen najveći dio doprinosa institucija nadležnih za odgovaranje na upitnik Europske komisije, osim odgovora iz Republike Srpske koji nisu dostavljeni, navedeno je u priopćenju iz Vijeća ministara BiH, kojeg prenosi Fena.

''Direkcija trenutno analizira kvalitetu dostavljenih odgovora i u konzultacijama s institucijama radi na poboljšanju kvalitete i ujednačavanju dostavljenih doprinosa'', navodi se u Izvještaju Direkcije i dodaje da će radne grupe, nakon formiranja u skladu s Odlukom o ssustavu koordinacije europskih integracija u BiH, preuzeti zadatak tehničke finalizacije svih materijala u vezi s Upitnikom EK.

Organizacije civilnog društva dostavile su 141 odgovor, a javnost je ponudila 395 odgovora na 35 pitanja iz Upitnika EK koji će biti prevedeni i zajedno s odgovorima institucija biti dostavljeni Europskoj komisiji.

Kraj svibnja ove godine krajnji je rok za dostavu odgovora Europskoj komisiji na 3.242 pitanja iz Upitnika koji je Bosni i Hercegovini uručen 9. prosinca 2016. godine.

Podsjetimo, pitanja na koja su građani mogli odgovarati ticala su se zaštite ljudskih prava, kvalitete usluga, transparentog rada uprave, zaštite potrošača i prava iz radnog odnosa.

Kopirati
Drag cursor here to close