Piroman?

Gradac: U prirodi pronađena cigareta omotana šibicama

Vijesti / Crna Kronika | 21. 07. 2017. u 08:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Facebook stranici DVD općine Gradac objavljena je fotografija koja, kako se navodi, pokazuje da se požari podmeću.

"Jutros u Gradcu na jedinom mjestu koje je još uvijek ostalo netaknuto vatrom, pronađena je cigareta oko koje su omotane šibice", navodi se u objavi.

Dalje piše kako je cigareta s omotanim šibicama služila piromanu da zapali vatru s odgodom.

Podsjetimo, hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Davor Božinović izjavio da je uzrok velikog požara na području između Omiša i Splita otvoreni plamen ili žar.

"U tijeku je kriminalistička istraga kako bi se otkrili počinitelji koji su uzrokovali požar", rekao je Božinović.

"Prema mišljenju inspektora za zaštitu od požara i vještaka iz centra za zaštitu požara možemo isključiti dalekovod kao uzrok. Zaključak je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar", kazao je ministar.

Dodao je da su djelatnici policije i istražitelji iz Centra Ivana Vučetić iz Zagreba na terenu kako bi se otkrio eventualni počinitelj i utvrdili stvarni uzroci požara.

Ministar unutarnjih poslova je izvijestio i o posljedicama požara, kazavši da su u potpunosti izgorjele tri stambene kuće, djelomično 33 te starih i nenaseljenih 13. Osim kuća, 18 automobila u potpunosti je izgorjelo, četiri djelomično kao i četiri teretna automobila. Stradalo je 11 maslinika i dva plastenika.

Kopirati
Drag cursor here to close