Opozicija likuje

Govedarica: Dodik je politička kukavica i prevarant

Vijesti / Politika | 24. 09. 2017. u 06:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da je opozicija potezima na posljednjoj sjednici entitetskog parlamenta natjerala predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika da pokaže svoje pravo političko lice.

''Da nije bilo blokade usvajanja dnevnog reda na sjednici Narodne skupštine 13. rujna danas ne bi imali odluku koja je pokazala pravo lice Milorada Dodika. On je povlačenjem odluke o referendumu pokazao da je politička kukavica, pokazao je lice političkog prevaranta i da narodu jedno priča, a sa strancima drugo radi'', ustvrdio je Govedarica.

Stranke opozicije će, kaže, zbog blokada objavljivanja skupštinske odluke o referendumu o Sudu i Tužiteljstvu BiH, protiv odgovornih podnijeti i kaznene prijave, između ostalih, i protiv direktora i Upravnog odbora ''Službenog glasnika RS-a''.

Također, najavio je da će opozicija Ustavnom sudu pokrenuti zahtjev za ocjenu zakonitosti određenih poslovničkih procedura koje, kako je naveo, predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović nije ispoštovao.

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Tesliću, Govedarica je na konferenciji za novinare dodao da Milorad Dodik mora znati da Narodna skupština ne može biti ''njegova igračka''.

Ocijenio je neprimjerenim ranije izjave ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača da je opozicija učinila ''izdaju'' na posljednjoj sjednici parlamanta te ga pozvao da takva svoja saznanja, ako ih ima, dostavi pravosudnim tijelima.

Kopirati
Drag cursor here to close