Glavni revizor RS Šnjegota razriješen dužnosti
Kaos u RS-u
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 21:17
IZVOR: Fena
AUTOR: A.J.
Duško šnjegota
0

Šnjegota i Pejić podnijeli su ostavke 31. kolovoza, odnosno stavili na raspolaganje svoje mandate parlamentu RS-e, koje su večeras i prihvaćene na sjednici parlamenta, kojoj ne nazoče zastupnici opozicije.

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske večeras je razriješila dužnosti glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora RS Duška Šnjegotu i njegovog zamjenika Darka Pejića.

Šnjegota i Pejić podnijeli su ostavke 31. kolovoza, odnosno stavili na raspolaganje svoje mandate parlamentu RS-a, koje su večeras i prihvaćene na sjednici parlamenta, kojoj ne nazoče zastupnici opozicije.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je nedavno najavio smjenu glavnog revizora RS-e Duška Šnjegote, koga je optužio da pokušava da raznim tendecioznim informacijama uvede javnost u zabludu u vezi s određenim činjenicama.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-e je nedavno objavila konsolidirani financijski izvještaj za korisnike proračuna Rešublike Srpske za 2016., u kojem je navedeno da je nepokriveni deficit proračuna RS-e iznosio najmanje 175,6 milijuna KM, a da su proračunski korisnici stvorili za najmanje 118 milijuna KM veće obveze od raspoloživih sredstava, što vlast u RS osporava.

Zastupnici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 točaka dnevnog reda.

Kako je na početku zasjedanja rekao predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović sjednica se održava u maloj dvorani Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sjednice u plenarnoj dvorani.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.