nejasno

Francusku novinarku 'zarobili' u Srebrenici

Vijesti / Flash | 14. 10. 2016. u 09:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijskoj stanici Srebrenica jučer se u 16 sati i 55 minuta obratila M.N., koja se predstavila kao novinarka jednog francuskog radija, te prijavila da joj jedna muška osoba nije dozvolila da izađe iz jednog ugostiteljskog objekta u Srebrenici, u kojem je obavila intervju s kandidatom za načelnika te općine.

Nakon prijave, policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, odmah su izašli na lice mjesta, te obavili razgovor sa svjedocima.

O navedenom događaju obaviješteno je Okružno tužiteljstvo u Bijeljini, a postupajući tužitelj se izjasnio kako u navedenoj prijavi nema elemenata krivičnog djela.

Policijski službenici rade na utvrđivanju točnih činjenica i okolnosti, te vrše provjere navoda iz navedene prijave, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Bijeljina.

Neslužbeno, slučaj je policiji prijavila Mersiha Nezić (1980.), nastanjena u Parizu, koja je u Srebrenici obavila razgovor s kandidatom za načelnika Mladenom Grujičićem.

Po dolasku u kafić "Venera" u Srebrenici, predstavila se kao novinarka i pitala jednu osobu u tom lokalu o situaciji u Srebrenici nakon izbora, a izjavu je snimila, što je ova osoba tražila da ne radi i da "izbriše" snimka koja je napravljena uz korištenje telefonskog aparata.

Taj zahtjev je ponovio i kada je Nezić krenula da izađe iz kafića, a u prijavi je navela da joj nije dozvolio da izađe iz ugostiteljskog objekta.

Radnik u "Veneri" je rekao policiji da je on zatražio od osobe koju je Nezić snimala da se skloni s ulaznih vrata, što je i učinio i nakon čega je novinarka izašla iz kafića i slučaj prijavila policiji.

Po neslužbenim informacijama, izjave svjedoka i novinarke su oprečne.

Kopirati
Drag cursor here to close