Dom naroda

Federacija dobila nove gradove

Vijesti / Flash | 31. 03. 2017. u 08:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda jednoglasno je usvojio prijedloge zakona o gradu Livnu, Cazinu i Goraždu, čime su ove tri općine u FBiH dobile status gradova.

Podsjetimo, Široki Brijeg dobio je status grada u 2014. godini, čime je pored Mostara postao jedina jedinica lokalne samouprave sa ovim statusom u Hercegovini.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Čapljina vijećnici ove općine usvojili su Odluku koju su poslali prema višim razinama vlasti, a kojom traže proglašenje Čapljine gradom, zbog svoje izrazite kulturne, povjesne i turističke važnosti.

Dom naroda usvojio je na jučerašnjoj sjednici i prijedlog Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH. Njime se uređuju ciljevi i načela razvojnog planiranja i upravljanja razvojem FBiH, županija i jedinica lokalne samouprave, vrste strateških kao i dokumenata nužnih u postupku njihove provedbe, kao i odgovorna tijela, proces razvojnog planiranja i upravljanja, zatim programiranje, monitoring, evaluacija i izvješćivanje, financiranje provedbe strateških dokumenata i nadzor.

Kopirati
Drag cursor here to close