Oštre izjave
EUFOR: RS je dio BiH, a političari se trebaju suzdržati oštrih izjava
Komentirao je tako posljednje oštrije izjave bosanskohercegovačkih političara, nakon angažiranja pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju "Dana Republike Srpske"

Glasnogovornik EUFOR-a u Bosni i Hercegovini Michael Fitzpatrick pozvao je danas političke lidere u BiH da se suzdrže od retorike podjela, usmjere na vitalne političke i ekonomske reforme.

Komentirao je tako posljednje oštrije izjave bosanskohercegovačkih političara, nakon angažiranja pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju "Dana Republike Srpske", kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Upozorio je u izjavi za Fenu da je Republika Srpska dio države Bosne i Hercegovine, a da Ustav BiH, koji čini jedan od aneksa Daytonskog sporazuma, definira odgovornosti i procedure za rješavanje takvih stvari.

''Državne vlasti su tu da bi rješavale svaku situaciju koja nastane, a za pravilno funkcioniranje demokratskih vlasti je od velike važnosti'', zaključio je glasnogovornik EUFOR-a.

Srijeda, 11. siječnja 2017. 16:24
A.M.
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti/clanak/eufor-rs-je-dio-bih-a-politicari-se-trebaju-suzdrzati-ostrih-izjava/182882