EUFOR: RS je dio BiH, a političari se trebaju suzdržati oštrih izjava
Oštre izjave
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 16:24
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Vježba EUFOR Livač7
0

Komentirao je tako posljednje oštrije izjave bosanskohercegovačkih političara, nakon angažiranja pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju "Dana Republike Srpske"

Glasnogovornik EUFOR-a u Bosni i Hercegovini Michael Fitzpatrick pozvao je danas političke lidere u BiH da se suzdrže od retorike podjela, usmjere na vitalne političke i ekonomske reforme.

Komentirao je tako posljednje oštrije izjave bosanskohercegovačkih političara, nakon angažiranja pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju "Dana Republike Srpske", kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Upozorio je u izjavi za Fenu da je Republika Srpska dio države Bosne i Hercegovine, a da Ustav BiH, koji čini jedan od aneksa Daytonskog sporazuma, definira odgovornosti i procedure za rješavanje takvih stvari.

''Državne vlasti su tu da bi rješavale svaku situaciju koja nastane, a za pravilno funkcioniranje demokratskih vlasti je od velike važnosti'', zaključio je glasnogovornik EUFOR-a.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.