EU produžila sankcije Rusiji
Krim
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 13:15
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
EU produžila sankcije Rusiji
0

Sankcije su produžene do 23. lipnja 2018. godine, te se odnose na građane EU i kompanije.

Europska unija je produžila na godinu dana sankcije Rusiji zbog aneksije ukrajinskog poluotoka Krima 2014. godine.

Ministri vanjskih poslova EU kazali su u priopćenju u ponedjeljak kako ovaj blok "ostaje posvećen potpunoj implementaciji svoje politike nepriznavanja" ruskog zauzimanja Krima i grada Sevastopolja, prenosi AP.

Sankcije su produžene do 23. lipnja 2018. godine, te se odnose na građane EU i kompanije.

Sankcijama se zabranjuje uvoz proizvoda s Krima i iz Sevastopolja, blokiraju sve evropske investicije ili kupovina nekretnina i zabranjuje se zaustavljanje kruzera na tim područjima.

Također je zabranjen izvoz nekih roba i tehnologija koji bi se mogle koristiti za prijevoz, telekomunikacije ili u energetskom sektoru, posebno u istraživanju i iskopavanju nafte, gasa i minerala.

S druge strane, Kremlj i dalje vjeruje da su sankcije EU protiv Rusije nelegitimne i da nanose štetu europskim državama.

"To je tradicionalno negativno. Kao i ranije, ne slažemo se s ovim sankcijama. Ne smatramo ih legitimnim. Štoviše, vjerujemo da one ne štete samo nama nego i državama koje su ih uvele", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenio je TASS.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.