EU prekinula prodaju gumenih čamaca Libiji kako bi zaustavila migrante
Jedna od mjera
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 19:39
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Gumeni čamac Sirija
0

''Donijeli smo odluku da uvedemo ograničenja koja stupaju na snagu od danas u izvozu i opskrbi Libije gumenim čamcima i motorima'', izjavila je šefica europske diplomacije Federica Mogherini.

Europska unija u ponedjeljak je usvojila ograničenja na izvoz gumenih čamaca Libiji u nastojanju da oteža krijumčarima ljudima da šalju migrante u Europu.

Odluka ministara vanjskih poslova 28 država članica EU, koja također obuhvaća motore za čamce, posljednja je u nizu mjera pomoći kaosom i nasiljem razdiranoj Libiji da suzbije priliv migranata u Italiju, preko trenutno glavne rute prema bloku.

''Donijeli smo odluku da uvedemo ograničenja koja stupaju na snagu od danas u izvozu i opskrbi Libije gumenim čamcima i motorima'', izjavila je šefica europske diplomacije Federica Mogherini.

''To su sredstva koja koriste krijumčari ljudima za švercerske aktivnosti. Ova odluka koju smo donijeli na razini Europske unije pomoći će da još više zakompliciramo njihove živote i aktivnosti'', izjavila je novinarima bivša talijanska ministrica vanjskih poslova.

EU se suočava s rastućim pritiskom Italije da zaustavi priliv migranata na njene obale, uključujući i zahtjeve da njene države članice prihvate desetke tisuća migranata na osnovu izvanrednog plana pokrenutog prije skoro dvije godine, koji se najvećim dijelom ne primjenjuje.

Talijanske vlasti već su registrirale 85.000 dolazaka na obale njihove zemlje u prvih šest mjeseci ove godine, prenosi AFP.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.