Neće se zastrašiti

Erdogan poručio Njemačkoj: Naše pravosuđe je neovisnije od vašeg

Vijesti / Flash | 21. 07. 2017. u 16:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Tayyip Erdogan u petak je rekao da Njemačka neće svojim prijetnjama zastrašiti Tursku, te stao u obranu neovisnosti turskog pravosuđa koje Berlin uporno kritizira.

U govoru u Istanbulu također je rekao da je upozorenje njemačkog ministarstva vanjskih poslova da se ne putuje u Tursku neutemeljeno i zlonamjerno.

"Ne mogu nas zaplašiti prijetnjama", rekao je Erdogan, dodajući da je tursko pravosuđe neovisnije od njemačkoga.

Turski je predsjednik također zanijekao da je ijedna njemačka tvrtka pod istragom u Turskoj zbog terorizma, odbacujući upozorenje njemačkog ministra vanjskih poslova Sigmara Gabriela oko ulaganja u Tursku.

Jedan je njemački sigurnosni izvor rekao u petak da je Turska dala njemačkim vlastima popis od preko 680 njemačkih tvrtki koje su pod optužbom da podupiru terorizam, što je deset puta više nego su objavili mediji.

Die Zeit je u srijedu objavio da se na popisu nalaze tvrtke poput Daimlera i BASF AG-a.

Berlin je, iziritiran privođenjem jednog njemačkog aktivista za ljudska prava, najavio preusmjeravanje svoje politike prema Turskoj. Pozvao je njemačke građane da budu oprezni ukoliko putuju u Tursku te zaprijetio uskraćivanjem podrške investicijama u toj zemlji.

Napetosti između Berlina i Ankare pokušao je smiriti  Binali Yildrim koji je rekao da ne želi da se naruše odnosi s Njemačkom te obje strane pozvao da budu razborite.

Kopirati
Drag cursor here to close