Odgovor Zapadu

Erdogan: Nikakva federalizacija nije na agendi

Vijesti / Flash | 14. 04. 2017. u 13:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u obraćanju tisućama građana u gradu Konyi kako nema govora o federalizaciji Turske, te naglasio da takvo nešto uopće nije predmet bilo kakvih razgovora u zemlji,.

"Uvijek sam bio taj koji je ponajviše branio unitarnu strukturu Turske. Regije, federacija, ovo ili ono, ništa od toga nije na našoj agendi i neće ni biti", proučio je Erdogan odgovarajući na špekulacije da ustavne promjene mogu donijeti i drugačiji pristup kompletnom uređenju zemlje.

Predsjednik Turske je podsjetio i da je tijekom 20 mjeseci neutralizirano blizu 11 tisuć terorista i najavio nastavak odlučne borbe protiv terorizma.

"U nedjelju će Zapad dobiti odgovor"

Turski predsjednik je rekao da su "oni koji su nanosili štetu Turskoj koristeći pritom terorističke organizacije mislili da će se narod predati, ali su se prevarili".

"To je radila Njemačka, to radi Francuska. Brisel, Belgija je u tome. To radi Švicarska i Austrija. Mogu pokušavati šta god hoće ali od ovoga naroda nisu jači", rekao je Erdogan i dodao:

"U nedjelju ćete poslati odgovor i Zapadu. Vaše 'da' bit će odgovor Zapadu".

Kopirati
Drag cursor here to close