Krizizirao Vlast

Erdogan napao predsjednika udruženja turskih odvjetnika

Vijesti / Flash | 10. 05. 2014. u 15:20 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljutiti turski premijer Redžep Tajip Erdogan napao je danas tijekom jedne proslave u Ankari šefa udruženja turskih odvjetnika, optuživši ga za nepristojnost zbog predugačkog govora u kojem je kritizirao vlast.

Predsjednik Unije turskih odvjetnika Metin Fejzioglu je kritizirao način na koji je vlada 2011. reagirala na zemljotres u jugoistočnoj provinciji Van, kada ga je Erdogan prekinuo, skočivši sa stolice i optuživši ga da je njegov govor politički i pun neistina i pitajući se kako je moguća takva nepristojnost, prenosi Reuters.

Fejzioglu nije prekinuo svoj govor, kojim je prekršio protokol jer je pričao više od sata. Poslije svog gnjevnog ispada Erdogan je napustio salu. Ovu scenu je prikazala televizija CNN Turk.

Fejzioglu je i ranije kritizirao Erdoganovu vladu zbog kaznenog gonjenja njegovih političkih protivnika.

Prošlog mjeseca Erdogan je na jednoj proslavi šuteći 'istrpio' govor predsjednika Ustavnog Suda Turske Hašima Kiliča, koji je napao vladu zbog pretjerane kritičnosti prema njegovom sudu.

Mada još nije službeno potvrđeno, očekuje se da će se Erdogan, koji je već treći put premijer, kandidirati za predsjednika Turske na izborima u kolovozu.

Iako je to službeno pretežno ceremonijalno zvanje, ono je u Turskoj najprestižnije još od doba kada je taj položaj zauzimao "otac turske nacije" Mustafa Kemal Ataturk, prenosi Tanjug.

Kandidiranje će uslijediti nakon najteže godine u Erdoganovoj karijeri, u kojoj su zabilježeni najveći antivladini protesti za više desetljeća protiv autoritarizma i korupcije, u koju su, kako tvrdi opozicija, uključeni i najbliži Erdoganovi suradnici i članovi obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close