Admir Vuković

Efendija iz Tomislavgrada ubijen u lovu

Vijesti / Crna Kronika | 28. 06. 2017. u 14:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tridesetšestogodišnji Admir Vuković iz Zavidovića, koji je bio imam u Tomislavgradu, preminuo je u utorak navečer u mjestu Stog pored regionalnog puta Zavidovići - Olovo, nakon što je grupa lovaca greškom ispalila hitac u njegovom pravcu.

Vuković je rođen u Zavidovićima, a oko osam godina je bio imam u džematu Mokronoga Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad. U Zavidoviće je došao za bajramske praznike kako bi bio kod sestre i obitelji, a u utorak navečer uputio se u lov sa zetom Mesudom Krajnićem, koji je nakon sinoćnjeg događaja smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Amer ef. Jugo, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tomislavgrad, za Klix.ba je kazao kako je informaciju o smrti Admir ef. Vukovića saznao jutros u 7 sati od džematlija.

"On je volio lov i redovno je slobodno vrijeme upražnjavao lovom, a osim toga bavio se i pčelarstvom. Bio je predan radnik što se moglo vidjeti i oko njegove kuće i u haremu džamije o kojoj se brinuo. Vijest da je preminuo svima nam je teško pala", kazao je ef. Jugo.

Iza Vukovića su ostali supruga Amra i dvoje djece, petogodišnji dječak i osmogodišnja kćerka.

"Bio je vrijedan, podigao je infrastrukturu džemata, bio predan džematu i poslu, a magistrirao je u Walesu. Za nekoliko dana trebalo je biti tačno osam godina koliko je u službi u Medžlisu islamske zajednice Tomislavgrad", zaključio je ef. Jugo.

Nakon završetka očevida na lokalitetu kod zavidovićkog sela Stog, policija MUPZDK-a izdala je priopćenje u kojem se navodi da su tri osobe lišene slobode zbog osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubojstvom A.V., rođenog 1981., iz Zavidovića, i ranjavanje osobe M.K., rođene 1979.godine.

Policija je u istražnom postupku lišila slobode osobe H.P., rođen 1968., H.E., rođen 1995., i H.F., rođen 1991., i nakon kriminalističke obrade poduzela aktivnosti na dokumentiranju kaznenog djela "ubistvo" i kaznenog djela ubojstvo u pokušaju.

U skladu s uputama i nalozima dežurnog kantonalnog tužitelja nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na dokumentiranju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je nastupila smrt V.A., kao i teže ozljeđivanje K.M.

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, osobe lišene slobode će biti predate na nadležnost i postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close