Suučesnici napada u CG

Dvojica Rusa i trojica Srba na Interpolovoj tjeralici

Vijesti / Flash | 07. 12. 2016. u 10:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorske vlasti raspisale su međunarodnu Interpolovu crvenu tjeralicu za dvojicom ruskih državljana Eduardom Širakovim i Vladimirom Popovom, kao i za državljanima Srbije Predragom Bogićevićem, Nemanjom Ristićem i Milošem Jovanovićem, koji se sumnjiče da su organizatori i suučesnici osujećenog terorističkog napada u Crnoj Gori.

Napad je trebao biti izveden na dan parlamentarnih izbora 16. listopada, javlja Tanjug.

Podgoričke Dnevne novine pišu da to praktično znači da bi se Bogićević, Ristić i Jovanović već narednih dana mogli naći u ekstradicijskom pritvoru, jer se stječu i formalni uvjeti za njihovo uhićenje i izručenje, sukladno Sporazumu o izručenju vlastitih državljana, potpisanom između dvije zemlje.

Ne bi se, piše list, moglo reći da istu sudbinu trojice srpskih državljana, koji se nalaze pod nadzorom tamošnjih vlasti, dijele i glavnoosumnjičeni Rusi Širakov i Popov, jer Crna Gora nema formalno-pravnu mogućnost zahtijevati od Rusije njihovo izručenje, osim u slučaju ukoliko se lociraju izvan granica te zemlje.

Po naredbi o provođenju istrage, ruski državljani se sumnjiče da su krajem rujna 2016. godine, na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije organizirali kriminalnu skupinu, čiji cilj je bio vršenje neodređenog broja kaznenih djela terorizam i kaznenih djela ubojstva najviših predstavnika Crne Gore.

Članovi grupe su, osim Aleksandra Sinđelića i Bratislava Dikića, kako se vjeruje, bili i Predrag Bogićević, Nemanja Ristić, Miloš Jovanović, Mirko Velimirović, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Aleksandar Čurović, Aleksandar Aleksić, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević, Miloš Aćimović, Ivica Matić i Perica Andrić.

Kopirati
Drag cursor here to close