Županijski sud Tuzla

'Dvojcu' po 18 godina zatvora za razbojništvo

Vijesti / Crna Kronika | 24. 04. 2017. u 09:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud Tuzla danas je, nakon održanog glavnog pretresa po optužnici Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, donio i objavio prvostupanjsku presudu za Salbina Šiljegovića (34) i Enisa Korlatovića (30), nastanjeni u Lukavcu, i izrekao im jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 18 godina za dva kaznena djela razbojništva, a prilikom izvršenja jednog razbojništva od ozljeda je preminuo 87-godišnjak iz mjesta Rosulje kod Lukavca.

Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije je krajem svibnja 2016. godine podiglo optužnicu protiv spomenutih zbog dva kaznena djela razbojništva počinjena u veljači i ožujku 2016. godine na području općine Lukavac.

U prvoj točki optužnice Šiljegović i Korlatović se terete da su 23. veljače 2016. godine u mjestu Rosulje kod Lukavca, kao suučesnici i u cilju pribavljanja imovinske koristi ušli u kuću u kojoj je sam živio 87-godišnjak, vezali mu ruke i noge, zapušili usta, te mu rukama, nogama i drvenom stolicom zadali veći broj udaraca po cijelom tijelu, a nakon toga mu otuđili 1.200 KM i mobitel, te ga u kući ostavili zavezanog. Oštećeni je od posljedica ozljeda preminuo 15. ožujka 2016. godine.

U drugoj točki optužnice se Šiljegoviću i Korlatoviću stavlja na teret da su 7. ožujka 2016. godine u večernjim satima u mjestu Bokavići kod Lukavca, kao suučesnici, maskirani i naoružani ušli u obiteljsku kuću, gdje su uz prijetnju pištoljem od vlasnika tražili novac.

Vlasnik je pružio otpor, prilikom čega je optuženim skinuo maskirne kapuljače s glave, ali su ga savladali, vezali i više puta ga drškom pištolja udarili u glavu nanijevši mu tjelesne ozljede, te od oštećenog otuđili novac, osobne dokumente, tri mobitela, bankovne kartice i oštetili ga za iznos veći od 1.000 KM, te ga zavezanog ostavili u kući.

Optuženim je Sud, na prijedlog tužitelja, produžio mjeru pritvora za devet mjeseci, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close