Neovisnost u krizi

Đurić: Većina na Kosovu protiv neovisnosti

Vijesti / Flash | 17. 08. 2017. u 09:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Ureda za KiM Marko Đurić vjeruje da je projekt neovisnog Kosova u dubokoj krizi, s obzirom da je većina građana KIM-a, kako ističe, protiv neovisnosti.

Đurić navodi da su posljednji izbori na KiM pokazali da većina građana, uključujući i Albance, u stvari ne želi neovisnu državu, javlja Tanjug.

"Samoopredjeljenje i stranka Ramusha Haradinaja imaju kao središnju točku pripajanje KiM Albaniji. Ako uzmemo da je većina Albanaca glasovala za Samoopredjeljenje, kojem je prva točka pripajanje Kosova Albaniji, ako uzmemo u obzir da su i svi Srbi na KiM protiv postojanja tzv. Neovisne države Kosovo, onda je jasno da je većina stanovnika KiM ili za pripajanje Albaniji ili za to da KiM ostane dio Srbije, a uvjerljiva manjina za postojanje neovisnog Kosova", rekao je Đurić.

Ističe da je to neugodna činjenica za sve koji godinama pokušavaju da otmu KiM od Srbije i da naprave neovisnu državu.
Kako kaže, potpuno je jasno da je projekt neovisnog Kosova u dubokoj krizi i da je samo manjina zadovoljna sadašnje stanje.

Đurić navodi da je oko 14.000 građana Kosova albanske nacionalnosti prošle godine pobjeglo s KiM-a, što sve pokazuje da je taj projekt u katastrofalnoj poziciji.

Također, nezaposlenost na KiM-u je 62 ili 63 posto, rekao je Đurić i naglasio da sve to zajedno predstavlja najveći poraz međunarodne zajednice.

Đurić kaže da oko 130.000 Srba živi na KiM - u i da je cilj Srbije da oni opstanu i da se tamo rađa što više djece.

Rekao je i da se u srpskom sredinama na KiM-u rađa više djece nego u mnogim drugim dijelovima Srbije i da Srbi imaju budućnost na KiM- u.

Na pitanje o prijedlogu ministara vanjskih poslova Ivice Dačića unutar unutarnjeg dijaloga po pitanju KiM-a, Đurić kaže da je Dačić iznio stav po kome i Albanci i Srbi nešto i dobivaju, dok su predstavnici opozicije u Srbiji samo iznosili prijedloge po kome Albanci nešto dobivaju, ali ne i Srbi.

Kopirati
Drag cursor here to close