Spremni

Dunford: Američka vojska spremna je djelovati protiv Sjeverne Koreje

Vijesti / Svijet | 14. 08. 2017. u 10:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Časnik američke vojske u ponedjeljak je poručio kolegama u Južnoj Koreji da su Sjedinjene Države spremne da koriste "u punom obimu" svoje vojne kapacitete kako bi branile sebe i svoje saveznike od sjevernokorejske provokacije.

Mornarički general Joseph Dunford, načelnik Zajedničkog stožera američke vojske, u posjeti je Južnoj Koreji, Japanu i Kini nakon tjedna međusobnih prijetnji između predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelništva. Trump je objavio da je vojska "spremna da djeluje" i izjavio je da će Sjevernu Koreju pogoditi "vatra i gnjev" ukoliko nastavi da prijeti Sjedinjenim Državama.

Dunford, koji se sastao s visokim časnicima južnokorejske vojske i predsjednikom države Moon Jae-inom, izjavio je da raketni i nuklearni programi Sjeverne Koreje "predstavljaju prijetnju kompletnoj svjetskoj zajednici", priopćio je američki vojni glasnogovornik, kapetan Darryn James.

''On je izrazio američku spremnost da koristi puni obim vojnih kapaciteta kako bi branila svoje saveznike i američku domovinu'', kazao je James, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close