Opušteno

Dudaković se ne opterećuje prijavama iz Hrvatske: To je stara priča

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 11:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To je već stara priča. Mi smo njima (Hrvatskoj, op.ur.) po potrebi saveznici, a po potrebi neprijatelji'', rekao je bivši zapovjednik Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković.

U izjavi za Faktor rekao je kako se ne opterećuje informacijama o navodnoj krivičnoj prijavi koja je podnesena protiv njega Državnom odvjetništvu Hrvatske.

Naime, u krivičnoj prijavi mu se stavlja na teret učešće u uništavanju Zadra, ali i navodni ratni zločini protiv civila srpske nacionalnosti na teritoriji Hrvatske i to u mjestima Dvor na Uni, Rakovica, Plitvice i Glina.

Dudaković kaže kako je od tog perioda koji se spominje prošlo 22 godine te da je riječ o politiziranju.

''Pitam onda što se čekalo do sada? Kako to protumačiti? Ja se osobno time ne opterećujem. Nedavno sam prošao kroz Hrvatsku. Mislim da je sve to politiziranje. Samo oni znaju zašto sada potenciraju tu priču. Možda je to zbog one grupe iz Orašja (bivši časnici HVO-a koje je Tužiteljstvo BiH optužilo za ratne zločine op. a.), jer od tada je krenula ta 'halabuka''', rekao je Dudaković za Faktor.

Podsjećamo, udruženja branitelja Domovinskog rata iz BiH navodno su podnijeli veći broj krivičnih prijava Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske protiv bivših viših časnika Armije RBiH. U ovim prijavama oni se terete za ratne zločine u Hrvatskoj koje su navodno počinili kao pripadnici JNA, ili protiv Hrvata u BiH kao pripadnici Armije RBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close