Nije bilo koordinacije

Dodik-Kalavera: Riješiti pitanje potpisivanja Ugovora o Transportnoj zajednici

Vijesti / Flash | 20. 07. 2017. u 06:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska ostaje na putu europskih integracija uz poštovanje i primjenu mehanizma koordinacije i vidljivost RS-a na tom putu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tijekom večerašnjeg razgovara u Banjoj Luci s Henoveva Ruis Kalaverom, direktoricom za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Europske komisije za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju.

Složili su se da se što prije treba riješiti pitanje potpisivanja Ugovora o Transportnoj zajednici i donošenje Zakona o trošarinama, priopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Dodik je rekao da osnovni tekst Ugovora o Transportnoj zajednici nije upitan, ali da se problem pojavio ''zbog toga što nije bilo koordinacije na nivou BiH'' dodavši da su entiteti bili isključeni iz tog procesa.

Na sastanku je bilo riječi i o zakonu o Sudu BiH, a Dodik i direktorica Ruis Kalavera su se složili da treba izbaciti politički uticaj iz sudova u BiH te da Zakon o Sudu BiH treba da garantuje pravnu sigurnost.

Dodik je naglasio da je spreman da se riješi pitanje zakona o Sudu BiH koji ne treba da ima dvostupanjske nadležnosti, da može da se bavi samo predmetima iz svoje nadležnosti dok bi pravosuđe entiteta bilo potpuno autonomno.

Kopirati
Drag cursor here to close