Snažna poruka

Dodik-Danielsson: Opredjeljenje RS-a ostaje Europska unija

Vijesti / Flash | 23. 05. 2017. u 10:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informirao je danas generalnog direktora Direktorata Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Christiana Danielssona da opredjeljenje RS-a ostaje Europska unija, te da taj bh. entitet ima aktivan i pozitivan pristup ka europskom putu BiH.

Na sastanku u Banja Luci, Dodik je rekao i da je RS zainteresirana za funkcioniranje mehanizma koordinacije te da to funkcioniranje neće staviti na stranu u njegovom provođenju, priopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Dodao je da je Republika Srpska po pitanju ekonomske agende završila posao iz svoje nadležnosti, te da je svoj dio odgovornosti za proces europskih integracija uradila i bila aktivna u tome.

Entitetski predsjednik i direktor Danielsson suglasni su da je stabilnost u BiH i regiji važan preduvjet za dolazak investitora.

Izrazili su očekivanja da će predstojeći Samit o zapadnom Balkanu u Trstu, planiran za 12. srpanj, iznaći rješenja koja će doprinijeti olakšavanju trgovine i transporta i tješnjoj i efikasnijoj ekonomskoj regionalnoj suradnji.

Kopirati
Drag cursor here to close