Banja Luka

Dodik: U ''Ljubiji'' radi samo deset radnika, odakle onda na ulici njih stotine?

Vijesti / Flash | 17. 05. 2017. u 12:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik apelirao je na zastupnike u Narodnoj skupštini da usvoje odluku Vlade o prodaji državnih dionica u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor, te istaknuo da nema razloga za prosvjed radnika "Mittala“.

Smatra i da je prodaja "Ljubije“ najbolja i za radnike u "Mitalu" što će, tvrdi, pokazati godine koje dolaze.

''Čudno je to što danas u Banja Luci prosvjeduju radnici 'ArcelorMitala', iako se prodaju dionice osnovnog kapitala 'Ljubije', koji je posebni pravni subjekt. U 'Ljubiji' radi samo deset radnika, odakle onda na ulici stotine radnika? Tko su ti radnici? Zašto oni izlaze na ulicu, treba netko drugi ispitati. Radnici koji štrajkaju glađu u Banja Luci nisu radnici 'Ljubije', već nekog drugog poduzeća. Poštujem njihovo pravo da prosvjeduju kako hoće, ali Narodna skupština mora raditi u neutralnim uvjetima'', istaknuo je Dodik u izjavi novinarima u Banja Luci.

Kazao je i da ništa nije usmjereno protiv "Mitala“.

U Park "Mladen Stojanović“ danas je došlo oko 250 radnika "Mittala“, koji traže da se ne podrži odluka Vlade RS-a o prodaji državnih dionica firmi "Izrael investment grupe''.

Poslovođa proizvodnje u kompaniji ''ArcelorMital'' Milan Đaković izjavio je novinarima da su na današnjem prosvjedu u Banja Luci radnici ove tvrtke, koji su obustavili proizvodnju i da je njihov osnovni zahtjev da Vlada RS-a povuče odluku o prodaji osnovnog kapitala dioničkog društva Rudnici željezne rude ''Ljubija''.

Okupljeni radnici, kazao je, do ostaju u parku ''Mladen Stojanović'' i tijekom dana bi im se trebala pridružiti skupina od 250 radnika iz Prijedora.

Kopirati
Drag cursor here to close