Dobri odnosi

Dodik: Tražit ću od Putina financijsku pomoć za RS

Vijesti / Flash | 30. 05. 2017. u 18:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da postoji mogućnost da se u petak sastane s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te da će, ako do tog sastanka dođe, "pokušati osigurati alternativu za fiskalnu stabilnost RS, jer je Ruska Federacija ranije obećala da će financijski pomoći RS, ali su tada dobili sankcije EU i do toga nije došlo".

''Želim to ponovno rehabilitirati i vidjeti kakve su šanse u tom pogledu. Ne mogu reći da postoji izvjesnost u tom pogledu, ali ću o tome razgovarati i to je logično da uradim'', dodao je.

Dodik će sutra otputovati u Sankt Peterburg, gdje će nazočiti forumu koji se tradicionalno organizira pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije.

On je novinarima u Banja Luci, nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a, rekao da u ''ovom trenutku postoji velika mogućnost'', da se u petak vidi i s Putinom, ali u ovom trenutku ne može da potvrdi da će do sastanka i doći.

Na sjednici Izvršnog odbora SNSD-a zaključeno je da se sljedećeg tjedna organizira širi sastanak predstavanika stranaka vladajuće koalicije u RS-u, SNSD, DNS i SP-a, a na dnevnom redu bit će međusobni odnosi, koji bi, kaže, trebalo da budu čvršći i jači te da se eleminiraju udari na ''taj čvrsti jasan odnos''.

Kao neosnovanu odbacili su inicijativu opozicije u RS-u za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS na sutrašnjoj posebnoj sjednici entitetskog parlamenta, a Dodik je rekao da nijedna od stranaka vladajuće koalicije neće podržati dnevni red skupštinskog zasjedanja po zahtjevu Saveza za promjene.

''Mislim da se radi o neozbiljnosti opozicije u RS-u, koja je vlast na razini BiH i pravi veoma loše poteze po građane RS'', ustvrdio je on osporavajući izjave opozicionara u RS-u, da je ekonomsko stanje loše i da je taj bh.entitet prezadužen.

Izvršni odbor SNSD-a je podržao Vladu RS, te, kako je naveo Dodik, pokušat će da u izvršnu vlast u RS-u unesu novu ''dinamiku i entuzijazam koji je potreban''.

Na pitanje da li to znači i nove ljude u Kabinetu Željke Cvijanović, kazao je da nikada ne treba zatvoriti mogućnost da nešto i promjeni te da o tome treba obaviti ozbiljnu raspravu o potencijalima aktulenih ministara..., navodeći da su se neki ''snažni za nešto drugo, a ne za javni interes, kao što je slučaj s ministrom Neđom Trninićem (DNS)''.

Nakon što su odbornici u Skupštini Općine Prnjavor Veljko Gvozdenović, Draško Aulić, Aleksandar Vuković i Goran Zemun istupili danas iz kluba odbornika SNSD-a i formirali novi odbornički klub “SNSD plus”, Dodik je rekao da, "ili će se ti ljudi još večeras ili sutra vratiti u SNSD ili će biti izbačeni iz stranke, jer im nitko nije dao odobrenje da nose naziv SNSD plus“.

''Ako su to radili po instrukcijama zastupnika SNSD-a Drage Kalabića, onda je i on sebi zapečatio sudbinu u SNSD-u. Takvog ponašanja mimo nas i mene neće biti'', kategoričan je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close