Ustavni sud

Dodik predložio povlačenje srpskih sudaca iz Ustavnog suda

Vijesti / Flash | 07. 07. 2017. u 05:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će odluka Ustavnog suda BiH da odbije kao neosnovane apelacije zastupnika iz Srpske o 1. ožujku i 25. studenom produbiti već postojeći politički kaos u BiH, te poručio da taj sud treba delegitimirati povlačenjem iz njegovog rada dvojice srpskih sudaca.

"To nikada neće biti naši praznici. Ni minimalno povjerenje u Ustavni sud BiH više ne postoji. To je politička odluka motivirana isključivo donošenjem loših odluka za srpski narod. Argumentacija koju su upotrijebili u vezi sa našim praznikom /9. siječanj/ sada ne vrijedi u gotovo identičnoj situaciji kada oni imaju 1. ožujak koji vrijeđa Srbe", rekao je Dodik novinarima u Zvorniku.

Dodik je ocijenio da u Srpskoj nema nitko tko će to prihvatiti. "Treba prestati bilo što očekivati od tog suda, treba povući dvojicu srpskih sudaca i učiniti to mjesto nelegitimnim, što treba raditi u sljedećem razdoblju", istaknuo je predsjednik Srpske.

Na pitanje hoće li za tu inicijativu imati podršku drugih stranaka, izvan vladajuće koalicije, Dodik je istaknuo da je ovdje riječ o interesima Srpske i srpskog naroda i da "sve stranke imaju pravo da se motiviraju svojim razlozima za i protiv", piše Srna.

Dodik je podsjetio da su u Ustavnom sudu BiH dominantna dva Bošnjaka i tri stranca.

"Mi se nalazimo u jednoj zarobljeničkoj, da ne kažem poziciji okupacije od suda koji je motiviran, ne ustavom ili zakonom, već isključivo političkim motivima muslimana u BiH", naglasio je Dodik.

On je poručio da će Srpska nastaviti da obilježava 9. siječanj i da ne obilježava 1. ožujak, te da se "grdno vara" neko ako se sada ponaša slavodobitno.

Kopirati
Drag cursor here to close