Uz kritiku Ashdownu

Dodik najavio: U rujnu novi zakon o imunitetu

Vijesti / Flash | 19. 07. 2017. u 15:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da je odbacivanje optužnice protiv Siniše Karana, Dragoljuba Reljića, Gorana Zmijanca i Milana Petkovića jedina logična i ispravna odluka.

Dodao je da optužena četvorka, protiv koje nije potvrđena optužnica, nije ni mogla utjecati na odluke Narodne skupštine RS-a.

Dodik je rekao da osjeća osobnu satisfakciju zbog obaranja optužnice za referendum u RS-u, jer je i on dobio sankcije zbog sličnih razloga.

''Osjećam potpunu satisfakciju u tom pogledu. Moramo nastaviti sređivati naše zakonodavstvo, prije svega Zakon o referendumu i da uredimo naš zakon o imunitetu. Još je visoki predstavnik Paddy Ashdown, smatrajući da potpuno treba devastirati RS, ukinuo zakon o imunitetu, koji je kasnije vraćen samo za zastupnike, a treba ga vratiti i za one koji su odgovorni za postupanje po odlukama državnih organa na određenoj razini'', naveo je Dodik.

Već u rujnu kaže, radit će na usvajanju novog zakona o imunitetu.

Predsjednik Povjerenstva za provođenje referenduma Siniša Karan je naveo da je ovo jedina ispravna odluka Suda BiH.

''Sud BiH je svojom odlukom zapravo potvrdio ustavnost, zakonitost i legitimnost referenduma u RS-u'', ustvrdio je Karan.

Sudac za prethodno saslušanje odbio je optužnicu Tužiteljstva BiH kojom su Siniša Karan, Dragoljub Reljić, Goran Zmijanac i Milan Petković optuženi za neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH o privremenoj mjeri kojom se privremeno obustavlja primjena Odluke o raspisivanju referenduma o 9. siječnju kao "Danu RS-a".

Oni su bili članovi Komisije koja je lani provela referendum u RS-u o "Danu RS-a", koji je Ustavni sud BiH proglasio neustvanim.

Kopirati
Drag cursor here to close