Dodik: Mi smo za EU, kakva god ona bila
Čestitke Britancima
OBJAVA: Petak, 24. lipnja 2016. 14:02
IZVOR: Fena
AUTOR: K.K.
Milorad Dodik osmijeh kez
1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Velike Britanije na demokratski provedenom referendumu o izlasku iz EU, ocijenivši da je volja naroda, izražena na taj način, činjenica koja svuda u svijetu mora biti uvažena.

"Ostajemo pri procesu pridruživanja Europskoj uniji, kakva god ona u budućnosti bila, ali s pojačanim potrebama da prije svega zaštitimo naše interese i da RS bude vidljiva i afirmirana u tom procesu", ocijenio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik komentirajući odluku građana na referendumu o izlasku Velike Britanije iz Europske unije (EU).

Kazao je da je to jedna sasvim nova realnost.

"Referendum, kao vrhunac demokratskog izražavanja, mora biti dostupan građanima u svim modernim društvima, kao što je nesumnjivo Velika Britanija, koja je na taj način dokazala svoju političku zrelost", ocijenio je Dodik.

''Mnogi su govorili da se to neće dogoditi, a ipak se dogodilo. To dovodi do jedne nove Europe, koja nije ona koju smo znali i vjerojatno mnogih procesa u samoj Europi koji će ličiti na ovo što je uradio narod Velike Britanije'', naveo je Dodik.

Kazao je da postoji neizvjesnost kako će se sve dalje odvijati.

''U svakom slučaju je vidljivo da je arogancija i neuvažavanje stavova na lokalnoj razini dovela do razočarenja ljudi u Velikoj Britaniji. A vjerojatno i na mnogim drugim mjestima'', dodao je entitetski predsjednik.

Podsjetivši da i u RS-u postoji "potreba za raznim vrstama izjašnjavanja naroda", Dodik je rekao da je RS-u to nekoliko puta "vrlo oštro onemogućeno".

''Ali, afirmacija referenduma kao konačne odluke o važnim nacionalnim pitanjima na ovaj način poprima dodatnu snagu i to će služiti RS-u u nekoj budućnosti'', dodao je Dodik.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Adriatic Neum
1. Adriatic Neum
prije 455 dan.
Tražite apartman, sobu ili hotelski smještaj u Neumu? Nazovite broj: 063 374 532 / 063 200 620 Ili pošaljite upit na e-mail adresu: adriatic.rb@gmail.com
+5
-5
1
BA
Chrome