Viđenje situacije RS-a

Dodik: Inzkov izvještaj je dokaz da je apsolutno uspio projekt RS

Vijesti / Flash | 10. 05. 2014. u 15:50 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka Vijeću sigurnosti UN-a 'vrvi od načelnih fraza i stereotipa, koji su bili prisutni i u prošlosti'.

''Tvrditi da su u BiH osam godina zastoji jedna je od parola koju su neki promovirali u Sarajevu, navodno kad je Dodik došao na vlast, ali meni je drago da tako stoji BiH koja je građena prije mene, koja je bila neodrživa i na štetu RS', utvrdio je Dodik.

Tvrdi i da je viski predstavnik u izvještaju potvrdio da je 'apsolutno uspio projekt RS'.

''Mi smo sve radili u skladu s Ustavom BiH i u skladu s Daytonskim sporazumom, a Incko predstavljajući lažnom situaciju u BiH uzima jednu floskulu koja govori o tome da političari nisu našli rješenje za odluku Sejdić - Finci, a dobro zna da je RS ponudila to rješenje i da je problem u Federaciji BiH'', naveo je entitetski predsjednik u izjavi novinarima u Višegradu, ali da Inzko ''nema snage da to naglasi, ali je uvijek imao kad je u RS-u bio neki zastoj''.

Optužio je Inzka da u svom izvještaju navodi I ''laž u kojoj se tvrdi da su građani BiH izašli na ulice da se bune protiv vlasti, jer u RS građani nisu u tome sudjelovali''.

Stoga je, dodao je on, RS dala svoje viđenje situacije u svom izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a.

Kopirati
Drag cursor here to close