Komentar Dodika

Dodik: AID prati sve Srbe

Vijesti / Flash | 28. 02. 2017. u 19:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mi koji živimo u Republici Srpskoj vrlo dobro znamo da je ratna obavještajana struktura Alije Izetbegovića, AID danas pod kontrolom njegovog šefa osiguranja 'Osmice', koji je na čelu OBE. Sve i jedan Srbin je praćen. Oni su stavili Tužiteljstvo i sudove pod svoju kontrolu i danas samo progone Srbe i tuže ih kroz navodne pravosudne postupke i može se očekivati da će 10. ožujka dići optužnicu protiv funkcionera RS zbog podrške referendumu Danu Republike Srpske", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentirajući činjenicu da je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću otvoreno pismo koje mu je upućeno iz Međunarodnog suda pravde u Haagu.

Dodik je dodao da je to za neke prilika, a za nekog šala i nije slučajno da je Mladen Ivanić skrenuo pozornost na otvaranje te koverte.

Naime, predsjednik Republike Srpske izjavio je večeras, nakon prijema u Beogradu povodom 9. siječnja Dana Republike Srpske, da pokušaj revizije tužbe boli sve Srbe.

"Boli nas zato što je upereno protiv Srbije, boli nas što pokušavaju da predstave da je to tužba BiH, u kojoj gotovo polovina teritorije pripada Republike Srpske", rekao je predsjednik Srpske.

Prema njegovim riječima, to nije logično ni političko ni moralno i ne može opstati na bilo koji način, prenose Nezavisne novine.

"Mi to odbacujemo i ne prihvaćamo. ?a sam zahvalan svima koji pokazuju karakter da se bore protiv toga. Ivanić je pokazao da je nizom akcija razotkrio namjere Bakira Izetbegovića koji je sustav odlučivanja iz Predsjedništva odnio u Vijećnicu i tamo donio odluku o pokretanju revizije.

Dodik je napomenuo da ga raduje što će dio liberalnog Beograda moći naučiti da BiH nije Bakir Izetbegović, nego da se ''i mi pitamo''.

"Ako postoji 'P' od pravde oni će odbaciti sami pokušaj revizije. Srbi nisu genocidni narod. Ako je na nekome na ovim prostorima počinjen genocid, onda je to nad Srbima", istaknuo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close