Otkazan prosvjedni skup

Djeca rata: Koncert na Veležovom stadionu je kao skup podrške Šljivančaninu u Vukovaru

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 22:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje "Djeca rata" Mostar odustalo je od prosvjednog skupa na Španjolskom trgu povodom Thompsonovog koncerta budući da MUP HNŽ nije izdao odgovarajuću dozvolu.

"Na današnjem sastanku s odgovornima u policiji dobili smo rješenje da nam je zabranjeno svako okupljanje i mi ćemo to rješenje zakonski ispoštovati. Kao Udruženje građana mi ćemo poštovati odluke državnih institucija bez obzira na to što su na glavnim pozicijama u njima osobe koje dozvoljavaju nastupe osobama koje veličaju zločine i zločince i samim tim teroriziraju nas - žrtve rata", naveli su iz ovog Udruženja.

"Skup na Veležovom stadionu ima simboličku vrijednost isto kao da se u Vukovaru održava skup podrške Šljivančaninu, Arkanu, Šešelju i kapetanu Draganu na kojem pjevaju Baja Mali Knindža, Ceca i Bora Čorba! Očekujemo sankcije prema organizatorima ovog koncerta kao i gradonačelniku te policijskim dužnosnicima koji su dali dozvolu za održavanje ovog monstruoznog skupa", navodi se u priopćenju za javnost Udruženja "Djeca rata" Mostar.

Podsjetimo, koncert potpore hrvatskim uznicima u Haagu, na kojem će, uz ostale, nastupiti i Marko Perković Thompson, isključivo je skup potpore hrvatskoga naroda hrvatskim braniteljima i uznicima u Haagu, a nikako politički skup, kazano je u srijedu na konferenciji za novinstvo u Mostaru u povodu tog koncerta.

Koncert, koji se održava u organizaciji Udruge 'Hrvatsko Srce Nade' Mostar, pod pokroviteljstvom Odjela za branitelje Hrvatskog Narodnog Sabora te Zaklade za pružanje pravne pomoći hrvatskim braniteljima HVO-a, najavljen je za 8. lipnja u 20 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Luka Prolić, član organizacijskoga odbora Udruge 'Hrvatsko Srce Nade' kazao je kako iza koncerta ne stoji nitko, odnosno da je to "isključivo volja hrvatskog naroda da se ljudima koji su zadužili hrvatski narod kaže veliko hvala".

Dodao je kako datum održavanja koncerta nema nikakve simbolike te da je sam program događaja glazbeni i da su organizatori odlučili isključivo pjesmom reći hvala.

Udruga, odnosno organizator ovoga koncerta, se unaprijed ogradila i osudila svaki čin zlouporabe ovoga događaja.

"Ako bilo tko bude htio zloupotrijebiti taj događaj i pokazati neke simbole koji nisu primjereni ni Hrvatima, kao ni svima onima koji žive u BiH, ili koji budu ugrožavali bilo koga, bit će udaljeni sa skupa", istaknuto je na konferenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close