Nered

Divljanje navijača Borca na magistrali: Dvoje ozlijeđenih, troje privedenih

Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2017. u 12:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, oko 15:15 sati, Policijskoj postaji Donji Vakuf je prijavljeno, da su navijači Fudbalskog kluba 'Borac' iz Banja Luke, na dionici magistralne ceste Donji Vakuf - Jajce, u blizini mjesta Vinac, općina Jajce zaustavili autobus, izišli i kreću se pješke magistralnom cestom.

U tom momentu je vozilom marke Mercedes naišao H.Đ. iz Donjeg Vakufa, krečući se iz smjera Donjeg Vakufa prema Jajcu, kojeg su navijaći gađali kamenjem.

Tom prilikom je došlo do oštećenja njegovog vozila, a vozač H.Đ. je zadobio lakše tjelesne ozljede kao i njegov suputnik M.B., kojima je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja Donji Vakuf, priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanske županije.

Na mjesto događaja je upućena Jedinica za javni red i mir Policijske postaje Donji Vakuf, Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBŽ, kao i Jedinica za javni red i mir Policijske postaje Jajce.

Oko 16 sati, pripadnici Jedinice za specijalne namjene su u mjestu Babin Potok, općina Donji Vakuf zaustavili autobus s navijačima i popratili ga u P.P. Donji Vakuf, gdje je obavljena krim. obrada.

Zbog postojanja osnova sumne da su počinili kazneno djelo 'Oštećenje tuđe stvari', slobode su lišeni i zadržani u P.P. Jajce: L. J., (1994.), G.B., (1996.) i S.Č., (1996.), svi iz Banja Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close