Nisam ništa dobio

Divjak o prijavi za ratni zločin u Hercegovini: Neka Tužiteljstvo radi svoj posao

Vijesti / Flash | 26. 05. 2017. u 06:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemam pojma, vidio sam u sredstvima informiranja tu informaciju, nisam ništa još dobio. Pa, ako me pozove Tužiteljstvo BiH, eto mene, tu sam ja'', komentirao je umirovljeni general Armije BiH Jovan Divjaka navode da je podnesena prijava protiv njega da je počinio ”ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv čovječnosti”.

Ističe da je pročitao u medijima što mu se stavlja na teret.

''Da budem jasan, sve prepuštam Tužiteljstvu BiH. Dvije stvari koje sam pročitao - kažu da sam bio organizator Patriotske lige i da sam bio zapovjednik Teritorijalne obrane u to vrijeme u Hercegovini. Jesam, bio sam, ali osamdesetih godina, a ne tada. Ja bih zamolio da Tužiteljstvo radi svoj posao. I ako dođe netko da pita za Divjaka, eto samo još dodajte da mi je žao što Željo neće biti prvak'', rekao je Divjak za Dnevni avaz.

Podsjećamo, Policijska uprava Trebinje dostavila je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine izvještaj protiv Jovana Divjaka.

Kako je priopćeno iz PU Trebinje, „osoba inicijala J. D. u svojstvu zamjenika zapovjednika Vrhovnog stožera Oružanih snaga BiH, komandanta Teritorijalne obrane za Hercegovinu i kao jedan od osnivača Patriotske lige za Hercegovinu, kršila je pravila međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija na području Konjica tijekom 1992. godine“.

U PU navode da su u prva četiri mjeseca ove godine Tužiteljstvu BiH podnesena četiri izvještaja za osam kaznenih djela ratnog zločina, a protiv tri izvršitelja na području Mostara, Konjica i Livna.

General Divjak uhićen je 3. ožujka 2011. godine na aerodromu u Beču, u Austriji, po tjeralici iz Srbije zbog događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u svibnju 1992. Nakon kraćeg zadržavanja u ekstradicijskom pritvoru, uz jamčevinu je pušten na slobodu i od tada se nalazio u Beču i čekao na održavanje ročišta u austrijskom sudu, nadležnom za rješavanje tog predmeta. Oslobođen je 29. srpnja, nakon čega se vratio u Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close