Raspodjela već poznata?

DF Mostar: Održana rasprava za proračun je pro forme farsa za građane

Vijesti / Flash | 24. 01. 2017. u 21:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom upriličene javne rasprave u vezi proračuna Mostara za 2017. godinu Gradski odbor Demokratske fronte Mostar u demokratskom duhu pozdravlja odluku o održavanju javne rasprave makar to bilo u gradu u kojem je demokracija već odavno napuštena ideja djelovanja predstavnika vlasti svih ovih godina.

Cijenimo da je javna rasprava o proračunu trebala i morala biti održana mnogo ranije sa uključivanjem šire društvene zajednice , kako bi se još ranije dostavili problemi Mostaraca i Mostara , te da građani oni koji pune proračun grada imaju priliku višeg sudjelovanja u planiranju i raspodjeli sredstava za što bolje funkcioniranje života u Mostaru.

Time bi se postigla veća prilagodba budžeta stvarnim potrebama građana. Stvarni financijeri proračuna gospodarstvenici i građani Mostara mogli bi zahtijevati kreiranje proračuna tako da bude razvojni i riješi stvarne i najhitnije probleme Mostara kao što su nezaposlenost i ne postojanje dobrog gradskog gospodarstva.

No usprkos najbitnijim problemima Mostaraca , posebno onih mlađih i nezaposlenih vladajući su učinili da proračun Mostara za 2017l. godinu bude takav da popunjava proračunske rupe nastale lošim i nesavjesnim djelovanjem vlasti.

Mostarci tako ostaju bez šanse za razvojem i dobrom za vlastitu egzistenciju, te ih i ovoga puta vlasti dodatno potiču na masovna iseljavanja. Bojimo se da je održana rasprava pro forme farsa za građane, a da je stvarna raspodjela sredstava već učinjena između HDZ –a i SDA", stoji na kraju priopćenja GO DF Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close