DF: Država će postati blokirana kao Mostar
Odluka Ustavnog suda
OBJAVA: Petak, 7. srpnja 2017. 7:19
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
DF: Država će postati blokirana kao Mostar
0

Demokratska fronta upozorava da je stanje u državi alarmantno stanje u državi.

Demokratska fronta priopćila je kako je u sjeni odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o odbacivanju zahtjeva 30 zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. ožujka Danom neovisnosti Republike Bosne i Hercegovine i Zakona o proglašenju 25. studenoga Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine ostala odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se, kako iz DF-a navode, blokira cijela država Bosna i Hercegovina što s tiče održavanja i provedbe izbora.

Iz DF-a navode kako je Ustavni sud BiH odlučio da odredbe Potpoglavlja B člana 10.12. stav 2. u dijelu koji glasi: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“ i odredbe Poglavlja 20 – Prijelazne i završne odredbe člana 20.16.A stav 2. točke a-j Izbornog zakona Bosne i Hercegovine prestaju vrijediti sljedećeg dana od dana objavljivanja rješenja u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“.

“U slobodnom prevodu na sve službene jezike u našoj zemlji to znači da, dok se ne promjeni Ustav Federacije Bosne i Hercegovine i Izborni zakon Bosne i Hercegovine u dijelu koji se odnosi na izbor izaslanika u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine, nema implementacije izbornih rezultata za razini Federacije BiH, a uz ustavne i zakonske postavke i, posredno i za razinu države Bosne i Hercegovine”, navodi se u priopćenju.

“Ili u još slobodnijem prijevodu, od dana objavljivanja rješenja Ustavnog suda BiH u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“ i formalno-pravno, cijela država Bosna i Hercegovina je što s tiče održavanja i implementacije izbora i bilo kakve promjene postojeće nacionalističke vlasti blokirana istovjetno kao Grad Mostar, kojim već skoro 10 godina vladaju HDZ i SDA preko gradonačelnika Bešlića i njegovog zamjenika iz SDA bez čijeg supotpisa gradonačelnik ne bi mogao provesti ni jednu odluku”, dodaje se u priopćenju.

Iz DF-a smatraju da ovom odlukom Ustavnog suda BiH bilo koja izmjena Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH nije moguća bez političke volje vladajuće većine.

“Uz sve elemente i mogućnosti blokada koje im nudi frankenštajnski ustavni sustav kreiran koncem prošlog stoljeća uz visoko pokroviteljstvo međunarodne zajednice, teško je očekivati da će bilo kada prepustiti vlast bilo kome. Dakle, narodi Bosne i Hercegovine, građanke i građani Bosne i Hercegovine: Od danas, ako se izbori i održe, vaš glas više vrijedi na izborima za kućni savjet, mjesnu zajednicu ili top listu glazbenih hitova na lokalnom radiju, nego na Općim izborima u Bosni i Hercegovini”, navodi se u priopćenju iz DF-a,

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.