Našli ga turisti

Detalji pronalaska tijela poznatog poduzetnika kod Makarske: slomili mu vrat?

Vijesti / Crna Kronika | 26. 08. 2017. u 18:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri dana policija je uspjela utvrditi identitet mrtvog muškarca nađenog na predjelu Vepric kraj Makarske. Kako se doznaje, riječ je o splitskom poduzetniku Željku S. (43), pišu 24 sata.

No još ih čeka ogroman posao - moraju utvrditi kako je preminuo i kako se njegovo tijelo našlo u grmlju uz puteljak. Podsjetimo, makarska policija šturo je izvijestila da je grupa poljskih turista 22. kolovoza našla tijelo nepoznatog muškarca srednjih godina.

Uz sebe nije imao nikakve dokumente, a već prilikom prvog pregleda tijela dežurni liječnik Hitne pomoći iz Makarske posumnjao je da bi mogla biti riječ o nasilnoj smrti. Naime, na njegovu licu uočili su ozljede usta, odnosno čeljusti. Imao je tragove udaraca u prsa, a navodno mu je slomljen i kralježak vrata, pisala je Slobodna Dalmacija. Pokraj njega je nađen ručnik za plažu natopljen krvlju. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu naredio je obdukciju kako bi utvrdili točne okolnosti i uzrok smrti.

Smrt je nastupila u noći između ponedjeljka i utorka, unutar nekoliko sati, dok je tijelo nađeno u utorak popodne. U blizini tijela nisu našli nikakve tragove krvi ni borbe, pa istražitelji pretpostavljaju da su muškarca usmrtili negdje drugdje i onda dovezli te bacili na nekadašnje odmorište. Sumnjalo se da je pao i u padu slomio vrat, no zbog nedostatka tragova u blizini mjesta događaja tu su mogućnost odbacili. Otklonili su i opciju da ga je možda udario neki automobil dok je hodao cestom te da se, onako ozlijeđen, dovukao do mjesta na kojem je nađen budući da na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda donjih dijelova tijela, koje bi upućivale na takav udarac, pišu 24 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close