Iz auta

Detalji eksplozije u Visokom: Bomba eksplodirala u ruci

Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2017. u 19:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinari 'Oslobođenja' danas su obišli mjesto Buzić Mahala u Visokom. Od mještana se saznaje da su Faruk Š., Nermin O. i njegova supruga Behka, te Samir H. skupa bili na izletištu.

Pri povratku, kako se neslužbeno priča došlo je do nesuglasica, Nermin O. i njegova supruga Behka i Samir H. su se kretali pješice, a Faruk Š. u automobilu.

U jednom trenutku aktivirao je ručnu bombu i izbacio kroz prozor automobila. Jedno od troje pješaka se sagelo i uzelo u ruku da je odbaci (Nermin O.), no bomba je u tom trenutku eksplodirala i raznijela mu šaku.

Ozlijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja liječničke pomoći, te nakon ukazivanja pomoći prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Kako se saznaje, lakše su ozlijeđeni Behka O. i Samir H, dok je Nermin O. zadobio teže tjelesne ozljede. Izvršitelj se nakon ovog kaznenog djela vozilom udaljio u nepoznatom smjeru.

Odmah nakon što je policija zaprimila dojavu, na pronalasku izvršitelja su angažirane sve raspoložive snage Policijske postaje Visoko, koje su brzom i efikasnom reakcijom u 14:20 sati, locirale i stavile pod kontrolu Faruka Š.

Specijalista urgentne medicine sa Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica dr. Kašmira Huseinović za Klix je potvrdila da su u Kantonalnu bolnicu dovezene tri osobe, od čega su dvije zadržane na opservaciji dok je treća osoba zbog teških ozljeda prebačena u kiruršku dvoranu gdje je u tijeku obrada ozlijeđenog dijela tijela.

Kopirati
Drag cursor here to close